Wegens succes herhaald: Informatiemiddag ‘de Gezonde Ambtenaar’ 28/02/17

Wegens succes herhaald: Informatiemiddag ‘de Gezonde Ambtenaar’

Binnenlands Bestuur organiseert binnenkort wegens groot succes nog tweemaal de informatiemiddag ‘de Gezonde Ambtenaar’. Namelijk op donderdag 23 maart a.s. bij gemeente Hoogeveen of op maandag 10 april bij de gemeente Weert. 

Inhoud programma
Weg met ziektes en overspannenheid. De tijd van gezondheid, duurzame inzetbaarheid, veerkracht en zelfregie is aangebroken. Ziekte en beperking staan niet langer centraal, maar de mogelijkheden van ambtenaren. Gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Veel mensen mankeren wel wat. Maar ook met een ziekte of beperking kun je nog prima functioneren en gelukkig, krachtig en capabel zijn. Deze visie staat bekend als ‘positieve gezondheid’.  

Wat kun je als werkgever en personeelsfunctionaris in de publieke sector met positieve gezondheid? Hoe kan een nieuwe visie op de gezondheidstoestand van de ambtenaar het historisch hoge ziekteverzuim bij de overheid terugdringen? Hoe komt een gezond werkklimaat tot stand?  Welke gespreksinstrumenten staan de werkgever tot beschikking?

Daar praat een keur van deskundigen over tijdens het debat ‘De Gezonde Ambtenaar’. Het debat wordt georganiseerd door Binnenlands Bestuur in samenwerking met IZA: de zorgverzekeraar voor gemeenten, provincies en waterschappen. Meer informatie: www.binnenlandsbestuur.nl/gezondeambtenaar2017.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

LAATSTE NIEUWSBRIEVEN