Over ons

Sinds 2007 organiseert Stichting Jonge Ambtenaren ieder voorjaar een inspirerende dag voor jonge ambtenaren uit heel Nederland. Hierbij zijn ambtenaren - jong van geest of leeftijd - van alle overheidsinstanties aanwezig.

Ieder jaar vindt de Jonge Ambtenarendag (JAD) plaats in een andere stad, waarbij het thema verandert, maar de basis hetzelfde blijft. De JAD biedt haar doelgroep de mogelijkheid aan om zichzelf uit te dagen, kennis te vergaren, ontwikkelingsvraagstukken te bespreken en haar netwerk te vergroten. Dit evenement is bovendien de ontmoetingsplek voor jonge ambtenaren! De organisatie van de JAD'18 bestaat uit de volgende enthousiaste jonge ambtenaren.

Bestuur

Lotte van den Elsen (voorzitter), gemeentelijk samenwerkingsverband Holland Rijnland
Eén dag als vrijwilliger op de JAD '16 te Schiedam heeft mijn enthousiasme voor deze dag aangewakkerd. JAD '17 heb ik als secretaris van het bestuur mogen meemaken. Onverminderd enthousiast na een topeditie in Breda ben ik dit jaar aangetreden als voorzitter van JAD '18. Behoorlijk uit mijn comfortzone heb ik de, door mij zo geliefde, rol van secretaris, niet op me genomen, maar sta ik als trotse voorzitter aan het roer van de gehele JAD-organisatie. Het is een uitdaging waar ik, drie maanden in het JAD’18-jaar verder, veel van heb geleerd én plezier in heb. Precies dát hoop ik ook voor de JAD ’18. Een editie met uitdagingen, leren én plezier.

Marcella Ommen (secretaris), ministerie Veiligheid en Justitie
Mijn naam is Marcella van Ommen en ik werk sinds drie jaar bij het ministerie van Veiligheid en Justitie als beleidsmedewerker. Ik heb al drie edities van de Jonge Ambtenarendag bezocht. De JAD heb ik al deze keren als zeer inspirerend ervaren: je kan interessante workshops volgen (veelal waar je je niet dagelijks mee bezig houdt) en je leert veel mensen kennen.
Na de bekendmaking van de locatie komend jaar (Nyenrode), twijfelde ik geen moment en wist ik zeker dat ik de JAD’ 18  mee wil organiseren.
Wanneer is de JAD voor mij geslaagd? Als elke jonge ambtenaar op het congres tenminste twee nieuwe mensen heeft leren kennen.
Waarom zet ik me in voor de jonge ambtenaar? Jonge ambtenaren zitten nog vol in hun ontwikkeling, juist op deze evenementen leren ze elkaar kennen en kunnen ze ervaringen en lessons learned met elkaar delen.

Stella Lemmens (programma), gemeente Stichtse Vecht
Op mijn eerste dag als ambtenaar en mijn eerste dag bij Stichtse Vecht hoorde ik dat zij de gastgemeente voor de JAD'18 wilden worden. Ik wist al snel dat ik hier een bijdrage aan wilde leveren. Bij de JAD'17 heb ik daarom al een kijkje achter de schermen genomen. 
Voor mij is de JAD'18 geslaagd wanneer we een originele en gewaagde dag voor jonge ambtenaren uit verschillende sectoren hebben georganiseerd. Daarmee hoop ik dat de jonge ambtenaren plezier houden in hun werk en zichzelf durven onderscheiden van hun voorgangers. Als de jonge ambtenaar zich namelijk vandaag goed kan ontwikkelen, kan deze bouwen aan een sterke toekomst voor de samenleving. Tot slot biedt de JAD de kans om je netwerk uit te breiden. Dat willen we dit jaar ook extra stimuleren!

Lars van der Ploeg (logistiek), gemeente Utrechtse Heuvelrug
Het organiseren van de JAD in de gemeente Stichtse Vecht is een grote logistieke uitdaging. Samen met de commissie logistiek willen we bereiken dat alle bezoekers gemakkelijk de juiste locatie kunnen vinden, de catering goed is en iedereen een hele toffe dag heeft. Een dag waarbij ze even uit de dagelijkse routine kunnen stappen en zorgeloos kunnen genieten van alles wat de JAD te bieden heeft (en dat is een hoop!). Wanneer dat is bereikt, iedereen een gave dag heeft gehad en met een goed gevoel op weg naar huis gaat na de JAD, is wat mij betreft de missie van logistiek geslaagd!

Aïcha Simmers (communicatie), gemeente Haaren 
In 2016 ben ik met een aantal collega's naar de JAD'16 in Schiedam geweest. Dit is zo goed bevallen dat ik graag een bijdrage wilde leveren aan de organisatie van de JAD'17 in Breda. Vorig jaar heb ik als lid van de communicatiecommissie mee mogen werken aan de succesvolle JAD'17 in Breda. Dit jaar hoop ik dat we dat succes met de organisatie overtreffen met de JAD'18 in Stichtse Vecht!

Commissies

De programmacommissie bestaat uit:
Stella Lemmens (bestuurslid);
Cathelijne Dapiran;
Selma van Gemert;
Rick Nederend;
Esther Stegeman.

De logistiekcommissie bestaat uit:
Lars van der Ploeg (bestuurslid);
Tamsin Maya Aufderheijde;
Roel van Cauwenberghe;
Tjerk Hoving;
Leonie Schreurs;
Wendy Springer.

De communicatiecommissie bestaat uit:
Aïcha Simmers-Peutz (bestuurslid);
Noortje Arts;
Melissa te Dorsthorst;
Suzanne van Gijzel;
Eline Kooijman.


Heb je vragen of wil je meer informatie over de commissies of de Jonge Ambtenarendag? Laat het ons weten!

JAD'19 mee organiseren? Klik hier voor meer info!

Contact opnemen