WE DOEN HET SAMEN

THEMA JONGE AMBTENAREN DAG 2024

We doen het samen

In een tijd waarin Nederland zich bevindt in een stroomversnelling van maatschappelijke veranderingen, wordt het belang van samenwerking steeds duidelijker. Het thema benadrukt dat de overheid, meer dan ooit, de samenwerking met inwoners, andere overheidsorganisaties en de vrije markt nodig heeft om effectief te kunnen blijven functioneren.

COMPLEXE UITDAGINGEN

In de razendsnel evoluerende wereld van vandaag staan overheidsorganisaties voor complexe uitdagingen die vragen om een frisse en veelzijdige benadering. Hierbij is het thema van de Jonge Ambtenarendag 2024, ‘We doen het samen’, niet enkel een observatie, maar een nadrukkelijke oproep tot actie.

Het is een erkenning dat de traditionele manier van besturen – top-down, in isolement, zonder actieve betrokkenheid van externe partijen – niet meer voldoende is om effectieve, duurzame oplossingen te bieden voor de uitdagingen van onze tijd.

De ambtenaar van morgen moet niet enkel een beleidsmaker of uitvoerder zijn, maar ook een facilitator, een verbinder, een luisterend oor, en een co-creator. Dit leidt ons tot de vier cruciale zuilen van samenwerking. Deze vier zuilen vormen niet alleen de basis voor de vernieuwde rol van de overheid in deze eeuw, maar zijn ook de ruggengraat voor het programma van de Jonge Ambtenarendag (JAD).

Het programma zal langs deze zuilen worden vormgegeven, waarmee we de deelnemers direct onderdompelen in de essentiële samenwerkingsdomeinen die de toekomst van het ambtenaarschap definiëren.

Bekijk hier alle subthema’s:

BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE

JAD biedt een boordevol programma

We hebben een afwisselend, interessant en interactief programma voor jullie samengesteld! Van een Q&A met Tim Hofman, een interactieve lezing van de Veiligheidsregio IJsselland tot ‘serious-games’ waarin je ervaart wat de waarde van samenwerken is.

WIE ORGANISEERT DE JONGE AMBTENAREN DAG 2024

JAD24 IS O.A. TE DANKEN AAN ONZE PARTNERS

Vragen?

Mocht je vragen hebben over het thema van dit jaar?

Veelgestelde vragen thema