Samen binnen één organisatie

SAMEN MET ÉÉN ORGANISATIE

Een organisatie is zo sterk als de som van haar delen. De interne samenwerking tussen verschillende afdelingen en disciplines is cruciaal om cohesie, efficiëntie en innovatie te stimuleren. De ambtenaar van morgen is een bruggenbouwer, iemand die verbindt en faciliteert.

De tijd van nu bevat een kritische maatschappij, een kritische burger en geeft ons grote vraagstukken. Meerdere crises zijn aan de revue gepasseerd en tegelijkertijd bevinden we ons nu in verschillende crises. We zijn ons er allemaal bewust van: oorlogen, klimaatverandering, de positie van het individu in de maatschappij, stikstof, de huizencrisis, migratie, en dat allemaal tegelijkertijd.

Dit vraagt meer van een organisatie in het algemeen, maar ook van het individu: als burger, werknemer, als werkgever. Hoe blijf je als instantie veerkrachtig? Prioriteiten verschuiven en daarin wordt verwacht dat we als organisatie, afdeling, team en individu in mee kunnen bewegen. Dit kunnen we niet alleen, dat doen we samen. Een organisatie is zo sterk als de som van haar delen. Bij de interne samenwerking, tussen verschillende afdelingen en disciplines, is het juist nu cruciaal om verbinding met elkaar te blijven. Wat heeft een organisatie hierin nodig? Soms werkt het verhelderend om eens een andere bril op te zetten en vanuit daar de organisatie onder de loep te nemen. Hoe blijft een organisatie in verbinding met zichzelf? De beslissingen van hogerhand hebben invloed op de lagen eronder. Welke radarsystemen zijn er om signalen op te vangen? Hoe blijft de ‘top’ in contact met de ‘bottom’? Hoe kijken we tegenwoordig tegen leiderschap aan, welke rol spelen authenticiteit en transparantie daarin? Wat is de rol van de bestuurder, maar ook de werknemer hierin? Wat kan je op persoonlijk vlak betekenen? Dit zijn grote vraagstukken, het zijn de vragen die nu spelen. Binnen deze zuil zullen workshops, lezingen en interactieve sessies op een eigen, creatieve wijze een antwoord proberen te vinden op bovenstaande vragen.

 

 

BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE

JAD biedt een boordevol programma

We hebben een afwisselend, interessant en interactief programma voor jullie samengesteld! Van een Q&A met Tim Hofman, een interactieve lezing van de Veiligheidsregio IJsselland tot ‘serious-games’ waarin je ervaart wat de waarde van samenwerken is.

WIE ORGANISEERT DE JONGE AMBTENAREN DAG 2024

JAD24 IS O.A. TE DANKEN AAN ONZE PARTNERS

vragen?

Mocht je nog vragen hebben en zoeken naar antwoorden over het thema?