Samen met andere overheden

Samenwerken met andere overheden

De overheid kan niet alle oplossingen bieden. Innovatieve ideeën en efficiënte uitvoeringsmethoden komen vaak uit de vrije markt. Een symbiotische relatie tussen overheid en het bedrijfsleven, waarbij elkaars kracht en expertise worden benut is essentieel voor toekomstgericht besturen.

Ontdek de kracht van de meer dan 1600 organisaties en instanties die gezamenlijk werken om Nederland veiliger, gezonder en welvarender te maken.

Van de vertrouwde namen zoals gemeenten en provincies tot misschien de wat minder bekende organisaties zoals waterschappen, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen(UWV) – allen hebben één gemeenschappelijk doel: het dienen van de inwoners van ons land. Deze organisaties zetten zich op verschillende manieren in, van het ontwikkelen van kennis tot het uitvoeren van controles, het maken van beleid en het bewaken van veiligheid en gezondheid.

Wat al deze organisaties verenigt is dat ze niet individueel handelen, maar als collectief streven naar een bloeiende samenleving. Het succes van dit collectieve streven wordt mogelijk gemaakt door sterke verbindingen tussen de verschillende instanties en organisaties.
De verticale verbinding tussen het Rijk, de provincies en gemeenten is wellicht het meest bekend, maar ook horizontaal wordt er intensief samengewerkt, denk aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), G40 (Grote steden in Nederland) en de veiligheidsregio’s.
Op de JAD 2024 leggen we de focus op deze vormen van samenwerking. In de deelsessies wordt dieper ingegaan op hoe overheden met elkaar samenwerken en welke doelen daarbij centraal staan.

BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE
BEKIJK TIMETABLE

JAD biedt een boordevol programma

We hebben een afwisselend, interessant en interactief programma voor jullie samengesteld! Van een Q&A met Tim Hofman, een interactieve lezing van de Veiligheidsregio IJsselland tot ‘serious-games’ waarin je ervaart wat de waarde van samenwerken is.

WIE ORGANISEERT DE JONGE AMBTENAREN DAG 2024

JAD24 IS O.A. TE DANKEN AAN ONZE PARTNERS

vragen?

Mocht je nog vragen hebben en zoeken naar antwoorden over het thema?